André van der Vegt 12 juli 2022 3 minuten

Ruimte voor Kansen
Hoe creëer je ruimte?

In de komende reeks blogs besteed ik aandacht aan het creëren van ruimte voor kansen. Ik bied je inzicht in het op eenvoudige wijze vrij worden van belemmeringen. Belemmeringen die je in de weg staan jouw verlangens te realiseren en de loopbaankansen te pakken die zich aandienen.

Ik wil bereiken dat jij daadwerkelijk de kansen aanneemt die op je pad komen. Ten eerste door kansen te signaleren die zich aandienen.

Uiteindelijk gaat het erom, mogelijkheden aan te grijpen waarmee je meer van betekenis kunt zijn. Zodat je blijvend voldoening ervaart in je werk en in je leven.

 

Wat houdt je nog tegen?

Vaak sta je jezelf in de weg om de kansen die er liggen, écht te zien. En wanneer je ze wel ziet, er daadwerkelijk gebruik van te maken.

 

 

In mijn ontwikkelingsweg met klanten zag ik het steeds helderder: we laten ons vooral in de weg zitten door belemmeringen die niet buiten, maar in onszelf liggen. Daarmee beperken we zelf onze ruimte voor (loopbaan)kansen.

 

Verantwoordelijkheid pakken

Wat je helpt is jouw eigen verantwoordelijkheid op te pakken voor de ruimte die er wel is. Natuurlijk dienen er zich ook belemmeringen van buiten aan. Maar het helpt niet om je hiervan afhankelijk, als slachtoffer, op te stellen.

Een verrijkende ingeving is dikwijls hoe bevrijdend het is om het besef te hebben, toe te geven, dat je angstig bent. In plaats van de messen te slijpen en te doen alsof je alles en iedereen aankan.

 

Ruimte creëer je vanuit verschillende invalshoeken

 


‘Het begint met het zien of creëren van ruimte, zodat je kansen voor mogelijk houdt’

 

Dichtbij

Zodra je meer ruimte vindt en ervaart, blijken kansen veel dichterbij te liggen dan je voor mogelijk houdt. Juist doordat ze zo nabij zijn, zien we ze dikwijls (nog) niet.

Ieder blog besteed ik aandacht aan een thema dat je helpt om vrijer te worden van belemmeringen. Waarmee je ruimte creëert voor jezelf en jij kansen gaat pakken. Hopelijk dragen ze bij aan Aha- ervaringen (AHA-Erlebnisse, daar ben ik zelf heel gek op). ‘Alleen maar door de klep op te lichten, zie ik hoe dicht het eronder ligt.’

 

 

Inzicht in en werken aan je persoonlijke belemmeringen is één van de vijf stappen van het loopbaantraject. De stappen helpen je om zichtbaar en vindbaar te worden met je onderscheidende talenten, toegevoegde waarde en ambities. Wil je hier meer over weten? Ontdek dan of onze loopbaancoaching iets voor je is. Vertel me meer.