Gratis loopbaanconsult

De Luiken KUNNEN WEER Open

Nieuwe Inzichten

Nieuwe Kansen

We denken graag met je mee

Maak gebruik van het

GRATIS LOOPBAANCONSULT!

Bel 0572-392766

Wat kunt u bij Kompaszie verwachten

 

Resultaten en waardering van Kompaszie

Onze klanten na begeleiding door Kompaszie:

 • Voelen zich gezien, gesteund, geïnspireerd en gehoord.
 • Zien in dat ze meer in huis hebben dan ze dachten
 • Halen het beste in zich zelf naar boven; ze zijn trots op zich zelf
 • Hebben zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst
 • Hebben hun persoonlijke koers helder
 • Zijn zichtbaar in waar ze voor staan en gaan
 • Zien met vertrouwen de sollicitaties tegemoet

Een greep uit de ervaringen met Marja en André van de klanten van Kompaszie

Onze kracht is dat na het volgen van een traject bij Kompaszie werkgevers jou weten te vinden op basis van jouw specifieke kernkwaliteiten en jouw persoonlijke ambities en waarden; wat jij belangrijk vindt. Bij afronding van het traject, bij stap 5, weet jij op een ontspannen wijze helder te maken aan de hand van jouw onderscheidend profiel waar jij voor gaat en staat. De werkgever die jou nodig heeft weet jou dan te vinden. Via jouw netwerk, via een recruiter,  via LinkedIn of whatever.
Je hoeft dus geen concessies te doen t.a.v. jouw eigen ambities en kwaliteiten. En je hoeft je ook niet krampachtig anders / beter voor te doen dan je bent.
Bovendien ondersteunen we je jouw ambities ontspannen en onderscheidend zichtbaar te maken in stap 4 van ons traject.


Ron

Vanmorgen belde Ron ons op om te vertellen dat de baan waar hij komende maand begint precies langs bovenbeschreven weg had plaats gevonden. Het sollicitatiegesprek was zo ontspannen plezierig verlopen, dat bij thuiskomst zijn antwoordapparaat was ingesproken met de vraag direct terug te bellen. Het bleek dat ze er al helemaal uit waren en geen verdere inspanningen wensten te verrichten. Dit terwijl ze eerder hadden gemeld dat er nog een gespreksronde met andere kandidaten zou plaats vinden. Ron hoefde er ook niet meer over na te denken, want deze baan past precies op zijn ambities. Bovendien meldde Ron dat hij zonder ons nooit zo ontspannen het sollicitatiegesprek was ingegaan en zo helder zijn ambities en talenten had kunnen weergeven.

Ron.

Een nieuwe baan. Zo bijzonder!

De brief en het onderscheidend cv hebben goed uitgepakt! Ik ben inmiddels op gesprek geweest en nog beter nieuws: Ze vonden mij de beste kandidaat! Het gesprek was erg leuk! Ik was best nerveus, maar toen ik er eenmaal was, voelde het goed en kon ik mezelf zijn! En het onderscheidend cv viel echt in de smaak en zo ook de brief! Vervolgens heb ik een ochtend meegedraaid om te kijken of het van beide kanten echt goed past en dat vind ik zelf ook erg fijn! De ervaring in het onderwijs heb ik en in de hulpverlening wil ik graag groeien en daarom was het goed om te kijken of het echt bij me past.
Ik ben jullie erg dankbaar voor alle hulp en adviezen in het loopbaantraject !

Dank jullie wel! Ik hou jullie op de hoogte!

Groetjes Annemarie

 

Karlijn

Ik wil jullie echt uit de grond van mijn hart bedanken voor alles!!!!
Ik heb jullie zo wie zo al overal aangeprezen en dat zal ik blijven doen.
Ik vind jullie heel bijzondere mensen. Ik heb diep respect voor de manier waarop jullie in het leven staan en betrokken zijn bij mensen.
Als er iemand kracht- en positief gericht te "werk" kan gaan dan ben jij dat Andre. Ik heb veel van je geleerd.
Bedankt voor alles.
 

Marga

Ik was onzeker en wist niet waar ik stond, toen ik mijn traject bij Kompaszie begon.
Wat ik heel fijn vond is dat er naar mij in het geheel gekeken werd. In mijn optiek is dat ook wel nodig om tot een goed beeld te komen waar je naar toe wilt qua werk, maar dit gebeurt lang niet overal.
Een tijd lang, tijdens het traject, heb ik het idee gehad dat ik er niet uit zou komen wat ik nou zou willen omtrent werk. Ik kreeg wel steeds beter een beeld van mezelf, maar zag het niet terug als ik naar mijn loopbaan keek. Hierdoor had ik soms moeite om het vertrouwen er in te houden, dit besef ik mij achteraf pas goed.
Over de benadering waarop het traject gegaan is ben ik ook vooral te spreken. De warmte en persoonlijkheid gaven me een vertrouwd gevoel en dat gaf mij de mogelijkheid om mezelf open te stellen, maar ook kritisch naar mezelf te gaan kijken en dingen van mezelf in te laten zien die ik niet wilde zien, van me af duwde, maar langzaam aan zelfs ben gaan omarmen. Het maakt me wie ik ben en dat is goed, hoe mooi is het om dat te beseffen? Het traject was zeker niet makkelijk, maar dat was nodig om tot mijn kern te komen.
Terug naar de basis: Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Prachtig om die zoektocht aan te gaan.
Door de persoonlijke confrontatie (anderen zouden het zweverig kunnen noemen) ben ik weer met mijn voeten op de grond gezet, weet ik wie ik ben, wat mijn kernwaarden zijn en welke kant ik op wil.
In 1 zin heeft het traject het volgende voor mij betekend:


Een cadeau aan mezelf die André en Marja extra mooi hebben ingepakt. En een baan waar ik optimaal tot mijn recht kom.

 

Anne

“Alweer een knettergoeie dag!” na mijn gesprek bij Kompaszie

Carlo

Na eerst bij twee grote re-integratie bedrijven te zijn geweest, waar ik absoluut niet het gevoel aan over hield dat er ook maar enige mate van betrokkenheid was naar mij als persoon, kwam ik terecht bij Kompaszie. Na een intake bij André ging ik fluitend terug naar huis. Dit is iemand die er voor mij is en de ondersteuning kan bieden die ik zoek. Het belangrijkste was in eerste instantie dat ik mijn zelfvertrouwen weer terug zou krijgen.

Vanaf dat moment besloot ik dat ik met Kompaszie in zee wilde. Dit lukte. En al snel volgden de gesprekken met André, waarbij ik zelf ook danig aan het werk werd gezet. Zwaar, maar hartstikke verrijkend. Bovendien werden mensen in mijn directe omgeving ook gevraagd om medewerking te verlenen. Echt geweldig om anderen eens iets over jou te zien schrijven. Ook confronterend.

Maar wat heb ik hier veel aan gehad. Al vrij snel merkte ik dat het zelfvertrouwen weer terug kwam. Hierna volgde mijn eerste gesprek met Marja, wat al net zo aangenaam was als het eerste contact met André. Zij zette mij ook aan het werk, waarbij het vooral ging om het maken van een onderscheidend cv. Het mooie hiervan is dat er nu een CV is, die eigenlijk geen vragen meer oproept over wie ik ben. Prachtig.

Wat ik al met al heel erg waardeer aan Marja en André, is hun betrokkenheid, hun echtheid en oprechtheid, maar bovendien ook hun enorme kennis van zaken.
Mocht je de kans krijgen om een traject te mogen volgen, ga dan in ieder geval een gratis loopbaanconsult aan en kies op basis van wat je gevoel je zegt.

Lydia

Lydia:
Door coaching van André en Marja ben ik anders, milder gaan kijken naar mezelf en wie ik in essentie ben. Het heeft me meer vertrouwen gegeven in mijn kunnen en durf om voor een talent en passie te gaan. De nadruk ligt aan het begin op persoonlijke ontwikkeling, weten wie je bent en wat je wil. Deze diepgang maakt dat ik inzicht gekregen heb in mijn verlangens en drijfveren, wat voor mij noodzakelijk is om voldoening uit mijn werk te halen. Uiteindelijk kan je verwoorden wat je onbewust al wist en heb je tools in handen om passend werk te vinden.

Bedankt voor dit mooie traject samen!

Marianne


Ik ben nog steeds erg blij met mijn cv, en krijg er goede reacties op!
“In het verleden had ik al eens met hulp mijn cv naar de eisen van deze tijd gebracht. Marja maakte mij echter duidelijk dat het nog veel beter kon. En dat klopte! Mijn oude en nieuwe cv is een wereld van verschil. Marja heeft me geholpen om tot een cv te komen dat glashelder is en helemaal uitdrukt wie ik ben en wat ik te bieden heb. Het was nog best een zoektocht. Marja gaat voor een optimaal resultaat en hield me bij de les op de momenten dat ik dat goed gebruiken kon. Ook voelt ze feilloos aan welke woorden misschien wel mooi klinken, maar niet veel zeggen. Mijn cv is nu in alle opzichten ‘Marianne’ en ook qua opmaak onderscheidend. Dat geeft een krachtig en tegelijkertijd rustig gevoel: een fijn uitgangspunt voor netwerk- en sollicitatiegesprekken.
Ik ben er erg blij mee, dank je wel Marja!”

Ellen


Nadat ik al jaren in verschillende branches werkzaam was, vond ik tijd om erachter te komen bij welke baan ik mijn kwaliteiten ten volste kon gaan inzetten.
Na een kleine zoektocht kwam ik bij Andre en Marja terecht. De werkwijze die zij beschreven sprak mij direct aan en na een mailtje gestuurd te hebben werd ik direct teruggebeld door André. Dit heb ik gelijk als zeer prettig ervaren. Voor mijzelf direct een goede stok achter de deur. 
Binnen mijn gesprekken met André en Marja heb ik voor mijzelf een duidelijke lijn in mijn loopbaan aan kunnen brengen; waar word ik blij van? Waar ben ik goed in? En wat vind ik belangrijk??
Door open gesprekken te voeren waarin alles besproken kon worden ben ik erachter gekomen waar ik blij van word en weet ik waar mijn valkuilen liggen. 
André en Marja slaan spijkers met koppen met hun werkwijze. Door middel van zeer waardevolle opdrachten en gesprekken heb ik grote stappen kunnen zetten als persoon en binnen mijn loopbaan. 
Je komt in gesprekken snel tot de kern en je wordt gehoord

Johan(loopbaanontwikkeling)

Ik kwam bij André toen ik omhoog zat met hoe het verder moest met mij in mijn werk. Ik had geen plezier meer in mijn werk en ik zag mezelf niet langer nog jaren op dezelfde manier voortploeteren. Ook mijn vrouw en kinderen stimuleerden mij om een stap in mijn carrière te zetten, omdat ze vinden dat ik daarvoor de kwaliteiten in huis heb.
Belangrijk voor mij was dat hij zijn manier van begeleiden meteen aanpaste aan wat belangrijk is voor mij. Gewoon aan de hand van de praktijkervaring het gesprek aangaan. Hij wist heel snel naar boven te halen hoe ik in elkaar steek, wat ik belangrijk vind in het werk en waar ik goed in ben. Niet dat hij te snel conclusies trok; juist niet. Maar hij had al snel door dat ik een echte ondernemer ben en hij wist mij het zelfvertrouwen te geven dat ik als ondernemer goede toekomst mogelijkheden heb. Samen kwamen we tot de goede stappen om mijn onderneming stevig in de steigers te zetten en mezelf bekend te maken op een manier die bij mij past. Hij gaf me de juiste tips voor een nieuwe website en een flyer. En het resultaat is er direct; mijn bedrijf floreert en ik weet hoe ik het de komende periode kan uitbouwen. Ik heb er veel vertrouwen in en zal zeker met hem blijven sparren. Hij kent mijn kwaliteiten en valkuilen en hij weet mij te inspireren

Dag André,


Ik heb goed nieuws. Ik heb een baan bij het IVN. 
Afgelopen donderdag had ik een sollicitatiegesprek, vrijdag hoorde ik dat ik het geworden was en vandaag ben ik al begonnen. Wat kan het dan toch opeens heel snel gaan. 
In een klein team waar ik mij erg welkom voel. Het voelt goed en nog wel midden in de natuur waar ik de afgelopen periode zoveel energie van gekregen heb. Ik voelde mij vanochtend rustig en veilig en geen moment is er onrust over mij heen gekomen.
Wat voelt het goed om de zorg achter mij te laten!
16 uur aan het werk, lekker op tijd opstaan, weer een vast ritme en 's middags weer lekker thuis om leuke dingen te doen. Op deze manier voelt het voor mij goed en gaat het genieten vanzelf en kan ik minder streng voor mijzelf zijn.
De afgelopen periode kwam ik steeds meer tot het besef dat deze hele lastige periode in mijn leven ook veel goeds heeft gebracht!
Dat hoor je mij nog wel zeggen hè, "dat moeten we eerst nog maar eens zien"
André, nogmaals dank je wel voor alles wat je voor mij gedaan hebt.

Ik zit weer op het goede spoor!

Lidy

Suzan

Een rotsvast vertrouwen! Dat is wat André en Marja je geven. Ze zijn er van overtuigd dat er uiteindelijk iets op je pad komt wat bij je past. De weg er naar toe wordt door hen op een zorgvuldige, prettige manier begeleid. In een fijne omgeving, bij mooi weer zelfs buiten in de tuin. M.b.v. inspiratiemanagement ontdekken wat je persoonlijke drijfveren zijn. Nadenken over wat je zelf ècht belangrijk vindt, wat jou inspireert. Onderzoek doen naar welk enneagram type je bent. In mijn geval een teamplayer. Goed om te weten; ook kijkend naar de arbeidsmarkt; welke rol / functie past bij een teamplayer? Feedback vragen van je omgeving; dit heeft met name mijn ogen geopend. Waar ben je goed in? Welke positieve eigenschappen heb je? Wat ik altijd als vanzelfsprekend had ervaren, zien anderen echt als talenten, als kwaliteiten. Ik kijk deze brieven en feedbackformulieren nog regelmatig terug! Het maken van een onderscheidend CV is ook een onderdeel binnen het traject. En dat is het geworden; echt een persoonlijke CV, met veel meer dan alleen een opsomming van de “feiten”. Onderscheidend; uitnodigend.
Dan het netwerken; fijn dat ik concrete handvaten heb gekregen hoe ik een netwerk op kan bouwen. Hoe ik dit aan kan pakken, stap voor stap.
Zowel gedurende, als na het loopbaantraject wat ik heb doorlopen, staan Marja en André voor je klaar. Ook als het even flink tegenzit; ze doen hun uiterste best om je te helpen het vertrouwen weer terug te vinden!

Dagnia


Ik ben heel blij dat ik bij jullie ben gekomen. Jullie hebben mij een beter en gelukkiger mens gemaakt.
Ik heb weer werk waar ik mij verder in ontwikkel. En ik weet waar ik mij op ga richten om me verder te ontwikkelen.

Milou

Het verschil tussen investering en wat het mij heeft opgeleverd is groot. Qua waarde is het bijna onbetaalbaar als je ziet wat het mij allemaal nu al heeft gebracht.
Zeer mooie netwerkgesprekken (is bijna jammer dat ik weer een baan heb en daardoor deze gesprekken mis/mooie ontmoetingen
Zeer snel groeiend netwerk dat heel veel geeft aan ideeën en bijeenkomsten.

Nog steeds meer focus op wat ik wil, hoe ik het opschrijf en vertel (lijkt wel of de mist is opgetrokken) én bijzonder kan het ook voor andere mensen veel scherper maken door door te vragen (en dus ook mensen laten vertellen wat ze nodig hebben en hoe ik daar weer op in kan haken).

Veel inspiratie voor eigen bedrijf, zet grote stappen op weg naar eigen bedrijf (heb dankzij jou ook ineens zin om een website te maken en te gaan bloggen). Jij hebt mij in laten zien dat ik uitstekend verhalen kan vertellen en dat is hele mooie content
Kortom, ik heb weer vertrouwen in de toekomst en mijn kansen op de arbeidsmarkt!
Ik ben dankbaar dat ik nu eindelijk weer een baan heb. Heel veel dank hiervoor, ga zo door!

René (Outplacement na ziekte; ontwikkeling naar zelfstandig ondernemerschap):

Ik ben blij dat ik in de afgelopen tijd jouw advies, raad en 'spiegels' mocht ontvangen. Deze hebben zeker bijgedragen aan mijn proces om ondanks alle zorgen en andere problemen mentaal en emotioneel steeds meer in balans te komen. Ik maak nu keuzes vanuit mijn hart en gevoel en dat voelt goed.

Linda

“Op eigen initiatief loopbaan ontwikkelingstraject opgestart. Het gaf me meer dan ik verwacht had.
Marja neemt je mee op het pad naar wie je werkelijk bent. De keuzes die ik nu maak passen bij mij, zowel in mijn loopbaan als in mijn privéleven.”

Esther


Na een cultuurverandering bij het bedrijf waar ik heb gewerkt, had ik met mezelf afgesproken om hulp te zoeken als ik zou vastlopen. Ik liep al langer rond met de vraag: ik zou wel eens iets anders willen...maar wat dan?
Na een kennismakingsgesprek met Marja had ik gelijk een goed gevoel. Ik ben aan de slag gegaan met het loopbaan en- ontwikkeltraject maar kwam erachter dat deze baan mij zoveel energie kostte dat ik uiteindelijk besloten heb om deze baan op te geven. Dit was een moeilijke beslissing maar wel de beste manier voor mij om verder komen. Dit hele proces is door Marja en André op een inspirerende en vertrouwenwekkende wijze begeleid. Ik ben hen hier heel dankbaar voor.
Door de inspirerende gesprekken, enneagram test, vragenlijsten etc ben ik me meer bewust geworden van mijn kwaliteiten, valkuilen en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ga nu eerst een opleiding volgen. Mijn CV is inmiddels onderscheidend. En de toekomst zie ik mede dankzij Marja en André met vertrouwen tegemoet

Manouk

Mijn oog was gevallen op de advertentie van Kompaszie en dit kwam voor mij op het goede moment; een beetje hulp kon ik wel gebruiken om zaken helder te krijgen en vooruit te kunnen. En hulp die aansloot bij mijn behoeftes, heb ik zeker gekregen van Andre en Marja. Naar mijn idee zijn ze geweldig in wat ze doen, hun ervaringen geven ze vol overgave "door" om je op weg te helpen.

Andre: zijn ervaring en visie maken hem open en oprecht, trouw, gemotiveerd en doelgericht. Hij heeft mij geleerd wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik deze sterk kan maken. Met feedback vanuit mijn omgeving, zijn ervaring en mijn gevoel en denkwijze ben ik sterker dan ooit! Hij heeft mij letterlijk ondersteund om in mijn kracht te komen!

Marja: haar brede ervaring zorgt voor een goede aansluiting bij de persoon en de vraagstelling. Door me bewust te maken van mijn beroepsprofiel heeft zij mij sterk gemaakt, nieuwe inzichten gegeven met een prachtig resultaat. Mijn loopbaanonderneming neemt mooie vormen aan!  In juni begin ik met een nieuwe baan die beter bij mijn kwaliteiten past. Vanaf september ga ik actief bezig met mijn verdere plan, mijn eigen onderneming.

Hettie

Op een dieptepunt in mijn leven waarin ik mijzelf helemaal kwijt was, heb ik contact gezocht met Kompaszie.
Ik had een afspraak met André voor een gratis consult.
De enorme betrokkenheid,  gaf mij de gelegenheid om mijn verhaal te doen in alle rust en veiligheid. Door deze onvoorwaardelijke aandacht, warmte en het vertrouwen dat André uitstraalde heb ik besloten om een loopbaantraject te doen bij Kompaszie.
André is zelfs meegegaan naar mijn werkgever om een re-integratieplan voor een gezonde toekomst voor te stellen en te motiveren. Het werd een duidelijk plan met thema's voor het coachings-traject en een DNLA-test waarin op een veilige, rustige en respectvolle manier en omgeving een spiegel voor werd gehouden. Door het enorme vertrouwen van André in mij werd ik mij weer bewust van mijn kwaliteiten en mijn passie.
Ik leerde weer mijn eigenwaarden kennen, de feedback uit mijn omgeving was een cadeautje en dat gaf mijn zelfvertrouwen weer terug 
De bedrijfsarts stelde een EMDR behandeling voor, André adviseerde en regelde een effectieve, aansluitende behandeling bij Guusta Zuurbier die op zeer korte termijn kon starten. Waardoor het traject geen vertraging opliep.

Marja, heeft me de weg geleerd naar het enneagram wat was dat verhelderend.
 Iedere keer weer opnieuw op zoek naar mijn gevoel, wat wil ik, wat kan ik en wat vind ik fijn met als resultaat een CV waar ik trots op ben!

André en Marja ontzettend bedankt voor alles, samen met jullie heb ik de stap durven zetten naar een gezonde toekomst !!
Met als resultaat op een leeftijd van 58 jaar een nieuwe baan op een plek waar helemaal mijn passie ligt.
Dankzij jullie heb ik een motto voor de toekomst:  "leef, geniet, lach en heb lief"

Nogmaals gewoon ontzettend bedankt voor alles !!

Linda

“Op eigen initiatief loopbaan ontwikkelingstraject opgestart. Het gaf me meer dan ik verwacht had.
Marja neemt je mee op het pad naar wie je werkelijk bent. De keuzes die ik nu maak passen bij mij, zowel in mijn loopbaan als in mijn privéleven.”
Louis (re-integratie):
De coaching die ik van André heb gehad ervaar ik als zeer prettig en leerzaam. Mijn leven heeft een nieuw koers gekregen dankzij de coaching. Ik begon met een ontdekkingsreis in mijzelf wat resulteerde tot de nieuwe inzichten in het omgaan met mensen en een nieuwe kijk op de wereld en de gebeurtenissen.
André is een coach die goed kan luisteren. Daardoor ziet/voelt hij waar je behoefte aan hebt in je ontwikkelingstraject. Als een cliënt ervoer ik het als heel fijn, want ik voelde me begrepen.
Hij laat je voelen dat het om je eigen ontwikkeling gaat. Jij bent degene die touwtjes in de hand houdt en niemand anders.

Louis (re-integratie):

De coaching die ik van André heb gehad ervaar ik als zeer prettig en leerzaam. Mijn leven heeft een nieuw koers gekregen dankzij de coaching. Ik begon met een ontdekkingsreis in mijzelf wat resulteerde tot de nieuwe inzichten in het omgaan met mensen en een nieuwe kijk op de wereld en de gebeurtenissen.
André is een coach die goed kan luisteren. Daardoor ziet/voelt hij waar je behoefte aan hebt in je ontwikkelingstraject. Als een cliënt ervoer ik het als heel fijn, want ik voelde me begrepen.
Hij laat je voelen dat het om je eigen ontwikkeling gaat. Jij bent degene die touwtjes in de hand houdt en niemand anders.

Martijn: (loopbaanontwikkeling):

Na drie sessies met André heb ik voldoende bagage om verder te kunnen. André heeft mij geholpen mijzelf nog beter te leren kennen. Hij liet mij tevens bewust worden van de mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van mijn baan als leerkracht.

Stephanie (ontwikkeling zelfstandig ondernemerschap na ziekte):

Overspannen raken vond ik altijd iets voor anderen, totdat het mijzelf overkwam. Achteraf gezien (wat altijd makkelijk is) zat het er al een tijdje aan te komen. Werk waarvoor ik uit angst gekozen had en niet omdat mijn hart erbij lag. Snel gestrest raken door taken die af moesten van mijzelf, nooit genoeg tijd hebben; veel ideeën die ik niet kwijt kon en uiteindelijk zo moe zijn dat er geen enkele creativiteit meer was te vinden. Een wonder bijna dat ik het zo lang vol hield.
Overspannen raken was het beste wat me overkomen is, want anders had ik waarschijnlijk nooit André ontmoet.
Een vriendelijke, rustige man in een prettige, rustige werkomgeving. Oprechte interesse voor mij als mens. André stelt de juiste vragen maar is ook niet bang om stilte te gebruiken als middel. Ik voelde mij direct thuis. Een veilige plek waarin ik mij vrij kon (en nog steeds kan) uiten.
Door de gesprekken met André en diverse opdrachten die ik van hem heb gekregen heb ik veel over mijzelf geleerd. Zo weet ik nu dat ik het type persoonlijkheid heb die de neiging heeft overal in te duiken zonder eerst even na te denken. Dit heeft voordelen en nadelen, en ik weet nu dat ik ook de nadelen in mijn voordeel kan laten werken.
Al snel in het traject ben ik weer op mijzelf gaan vertrouwen. Mijn creativiteit en plezier in mijn werk is weer terug. Ik kan beter met werkdruk omgaan, ik plan mijn agenda beter in en ik kan, als een taak niet af komt, dit makkelijker naast mij neerleggen. Morgen is er namelijk weer een dag.
Mijn focus is inmiddels volledig komen te liggen op mijn toekomst als ondernemer. Want een ondernemer ben ik weet ik nu. Ik kijk met plezier en vol vertrouwen naar mijn toekomst.
Kompaszie kan ik aan iedereen die met vragen over zichzelf als mens, werknemer, werkgever en als ondernemer zit van harte aanbevelen.


Kristel(loopbaanontwikkeling):


Al lange tijd merkte ik dat ik voortdurend zoekende was naar het vinden van een juiste balans tussen verschillende rollen, zoals moeder, partner, manager, dochter, enz. en alle bijbehorende activiteiten, het liefst 100 tegelijk op 1 dag. Onrealistisch, onhaalbaar, onbevredigend. De onrust die ik hierdoor ervoer zette ik om in een jachtig bestaan, ik vloog eigenlijk van hot naar her en kon voor mijn gevoel eigenlijk weinig dingen de volle 100% aandacht geven op het moment dat dit van mij gevraagd werd. Dat maakte ook dat ik ging twijfelen aan mijn loopbaan. Wat wil ik nu eigenlijk? Wat vind ik echt 
In het coachtraject verdween mijn loopbaanvraagstuk al snel naar de achtergrond. Door de vragen die Marja stelde en oefeningen gericht op het bewust worden van mijn gevoel in verschillende situaties kwam de nadruk veel meer te liggen op het creëren van rust voor mezelf en leven met aandacht.
Het is me duidelijk geworden wat ik nodig heb om te schakelen en te focussen en vooral ook op welke wijze ik dat kan doen. Marja leerde mij enkele oefeningen, praktisch uitvoerbaar en in korte tijd met het gewenste resultaat. Dat geeft rust en overzicht en een bevredigend gevoel. En een mooie bijkomstigheid is dat ik nu soms zelfs meer activiteiten op een dag kan doen dan voorheen, doordat ik een activiteit met aandacht uitvoer, me bewust ben van mijn gevoel, waardoor ik rust en overzicht behoud en eigenlijk veel efficiënter ben. Vaarwel jachtig bestaan, welkom rust en balans!

Ger(re-integratie):

Het samenstellen van het onderscheidend cv vond ik een mooie en inspirerende ervaring. Ik kon er mijn creatieve kant in kwijt en mijzelf zo op de kaart zetten. Ik heb ervaren wat het is om met veel mensen voor 1 baan te gaan en dat een onderscheidend CV dan het verschil kan maken. Het kenmerkt je ik, dat CV is nu echt een weerslag van wie ik ben, het gaat over mij en dit is meer dan alleen mijn opleiding- en werkverleden. Van de sollicitatiecommissie kreeg ik als reactie “jij was diegene met dat leuke CV, heel bijzonder niet eerder zo iets gezien”. In de functie was creativiteit een belangrijke vereiste kwaliteit. Vanwege de lay-out van mijn CV hadden ze hier geen twijfel meer over. Het samenstellen van dit CV heeft mij er toe aangezet echt goed over mij zelf na te denken en te bepalen hoe ik deze inzichten weergeef in mijn CV.
De wijze waarop ik begeleid ben vond ik geweldig. Door de begeleiding ben ik gaan beseffen hoe de aangeleerde normen en waarden vanuit mijn jeugd in positieve zin van invloed zijn op mijn werkattitude. Het heeft mij vervuld met enige trots en dankbaarheid. Ik heb veel meer inzicht gekregen over mijzelf waardoor mijn vertrouwen verder is toegenomen. Marja heeft een persoonlijke benadering. Ik kreeg echt het gevoel er toe te doen en ik voelde me geaccepteerd. Ze wist het beste in mij naar boven te halen en ze heeft me gestimuleerd om zelf te ontdekken en te bepalen welke functie passend voor mij is, ook gezien mijn beperking. Na enige jaren thuis te hebben gezeten vanwege een fysieke beperking heb ik nu zelfs weer een beter toekomstperspectief dan daarvoor.

Linda


Vind ik mijn werk nog wel leuk, misschien moet ik wel iets heel anders gaan doen… ik liep al een hele tijd rond met allemaal vragen, voelde me ellendig en had het gevoel dat ik er zelf niet meer uit ging komen.
Na een kennismakingsgesprek met André, waar ik een goed gevoel over had, ben ik het loopbaan begeleidingstraject gaan volgen. Door de gesprekken met André heb ik weer helder voor ogen gekregen waar mijn ambities en mijn passie liggen. 
Tijdens het eerste deel van het traject heb ik onder andere een DNLA-test voor zowel de sociale als de verkoop competenties gedaan. De resultaten hiervan waren echt heel verhelderend.
Met Marja ben ik vervolgens aan de slag gegaan met mijn onderscheidend CV. In dit onderdeel van het traject ga je jezelf echt profileren. Wie ben ik, wat zijn mijn talenten en wat wil ik bereiken. Door de goede opbouw van het traject wist ik inmiddels weer wat mijn kwaliteiten en ambities zijn. De tips die ik kreeg hebben bijgedragen aan een resultaat waar ik trots op ben. De reacties op dit CV zijn heel positief.
Ik kwam er achter dat de bedrijfscultuur waarin ik werkte mij zo ongelukkig maakte. Vervolgens had ik al voor het einde van het traject een andere baan gevonden in een bedrijf waar meer aandacht en waardering is voor de medewerkers. Het gevoel dat mijn inzet gewaardeerd wordt geeft mij voldoening, waardoor ik weer met plezier naar het werk ga.
André en Marja ontzettend bedankt voor de goede tijd die we samen hebben gehad. Nog regelmatig denk ik terug aan jullie tips en de gesprekken die wij hebben gehad.

Stefan(ontwikkeling zelfstandig ondernemerschap):


Wat het me heeft gebracht is dat ik me realiseer wie ik ben, wat ik kan en hoe ik dit denk te kunnen bereiken. Ik ben en blijf een twijfelaar maar kan toch iets beter beslissingen nemen.
Bij jezelf te blijven. Ik dacht vorig jaar in kilometers maar nu iets meer gedoseerd in stappen. De juiste richting komt vanzelf.
Je bent een warm persoon die goed kan luisteren en analyseren. Een klankbord waar ik mijn verhaal aan kwijt kan, en dat is voor mij van grote waarde. Je oordeelt niet over mensen en dat maakt mij sterk.

Gitty


Al een lange tijd was ik bezig uit te zoeken wat ik wilde na leerkracht te zijn geweest in het basisonderwijs. Zonder verwachting ging ik een oriënterend gesprek aan met André. Dit voelde goed en ik besloot een loopbaantraject te volgen. Gesprekken, vragenlijsten invullen, doen van testen en het afnemen van een enneagram met een frequentie van gemiddeld één keer per twee weken.
Dit alles in een relaxte sfeer, waarbij je jezelf mag zijn met alle twijfels en onzekerheden. André biedt steun en motivatie. Elke sessie voelde goed, veilig en vertrouwd. Het telkens benoemen van je sterke kanten bracht meer zelfvertrouwen en enthousiasme. Ik kreeg steeds meer duidelijkheid en antwoord op de vraag Wat wil ik nu eigenlijk ?
Later in het traject ben ik bezig geweest met een onderscheidend cv. Die is dus écht onderscheidend. Erg leuk om te doen en onder deskundige begeleiding van Marja.  Het bracht duidelijkheid over b.v. waar werkgevers nu op letten, wanneer ze een cv lezen, maar ook wat je kwaliteiten zijn, hoe zet je werkervaring kort en bondig op papier en wat is je drive.
Ik ben veel bewuster geworden van mijn kwaliteiten, maar ook waar ik nog aan kan werken. Ik kan er zeker mee verder.  Een loopbaantraject bij Kompaszie zou ik iedereen aanraden.

Renske (Outplacement na ziekte):

De keuze om uit het onderwijs te gaan was ergens best lastig. Je hebt ooit een beroepskeuze gemaakt en denkt dat het dat is. Na 6 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben was het voor mij tijd om te gaan. Ik was toe aan een nieuwe stap in mijn ontwikkeling. Maar welke stap ga je dan maken?
Mijn werkgever bood me de kans een loopbaantraject te volgen. Klonk interessant. Mijn eerste kennismaking met Kompaszie (Marja van Aggelen) voelde goed. Ze wist bij de kern te komen en leerde me kennismaken met mezelf. Een keer per twee weken was er een contactmoment. Er werd een enneagram afgenomen en ik kreeg ‘huiswerkopdrachten’ mee. Hoe langer ik ermee bezig was hoe enthousiaster ik werd. Marja voelde mij goed aan en kon op die manier passende opdrachten vinden.

Later in het traject kwam ik in de fase van het voeren van netwerkgesprekken. Dit vond ik spannend, want waar moest ik naar toe en wat wilde ik weten? Samen met Marja stelde ik vragen op en gaf er mijn eigen aanvulling aan. Tijdens deze netwerkcontacten werd ik steeds enthousiaster. Ook zijn we bezig geweest met een onderscheidend CV. Dit vond ik een van de hoogtepunten in mijn loopbaantraject. Je zet iets eigens op papier. Je stelt jezelf voor en legt je kwaliteiten vast. Het eindresultaat is geweldig!! Ondertussen liep er een sollicitatie. Marja hielp me met de voorbereidingen hiervan. Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat er meerdere contactmomenten ontstonden. Deze aanvulling was voornamelijk telefonisch. Het gaf me vertrouwen om even iets achter de hand te hebben.

Vrij snel heb ik een nieuwe baan gevonden. Manager in de kinderopvang. Ik ben er erg blij mee en ik kan iedereen die ook maar iets twijfelt of zich niet prettig voelt binnen zijn/ haar werk een loopbaantraject bij Kompaszie adviseren!!!!!

Irmgard

Hoewel ik tevreden ben over mijn huidige functie binnen het basisonderwijs, kwam bij mij toch regelmatig de vraag naar boven: hoe ziet mijn toekomst er over 5 a 10 jaar uit?
Ergens bleef het gevoel knagen dat ik iets nieuws wil leren, me ergens in wil gaan specialiseren.
 
Mijn vraag was: “welke richting zal ik kiezen en wat is haalbaar?” .
Omdat ik zelf niet tot concrete plannen kwam heb ik besloten om loopbaancoaching te gaan volgen bij Kompaszie. Ik heb het als zeer positief ervaren. De gesprekken waren open en heel verhelderend, zowel op persoonlijk vlak als werk gerelateerd. Het heeft me veel inzicht gegeven in mijn manier van handelen en wat mijn kwaliteiten zijn. Nu ik ook het onderscheidend cv af heb en ik weet wat ik de komende jaren wil bereiken zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Angela (loopbaanontwikkeling):

Via internet en van horen zeggen kwam ik bij Kompaszie terecht. De kennismaking met André van der Vegt was prettig en rustig. Mijn gedachten waren wel “het kan weleens zweverig worden , gezien de blokhut en de rendierhuiden. Maar mijn insteek is alles een kans te geven en niet direct te oordelen want het kennismakingsgesprek voelde goed. Afgesproken was dat ik zelf zou laten weten verder te willen gaan of niet. Na een week heb ik contact opgenomen en zijn er vervolgafspraken gemaakt.
Er is door André een prachtig overzichtelijk begeleidingsplan/koersbepaling loopbaan opgesteld (heel professioneel). Ik wist wat mij te wachten stond en waar wij samen aan zouden werken. Elke sessie voelde goed, was vertrouwd en veilig. Dat is ook belangrijk, want je moet je wel open kunnen stellen. Stapsgewijs zijn de onderwerpen besproken en kwam het tot het verbinden van de thema’s.
Vooral de enneagram uitslag was verhelderend en gaf veel houvast. Bij het afsluitend gesprek kreeg ik mijn persoonlijk Kompas mee en dat voelde erg goed en vervulde ook met trots.
Samenvatting van de coaching :
Het was verrijkend, ik ben zelfbewuster van wie ik ben en waar mijn kwaliteiten liggen , maar ook waar ik nog aan kan werken en wat mijn valkuilen zijn . Gezien mijn loopbaan nu, kan ik daar zeker mee verder. Hartelijk dank, en wellicht doe ik nogmaals een beroep op je.

Renata (re-integratie)

De steun van jou, tijdens jouw begeleiding was erg uniek voor mij en heeft veel goede herinneringen achtergelaten. Je geloof in mijn persoon en je acceptatie heeft me veel kracht gegeven en zelfvertrouwen. Vertrouwen waarmee ik nu de baan ben gaan oppakken die me weer eigenwaarde geeft en in mijn eigen omgeving waar ik me vertrouwd voel.

Yvette(Outplacement na ziekte):

Toen ik donderdag thuis kwam, ontving ik een mailtje van mijn werkgever voor een afspraak. Ik heb een afspraak gemaakt voor 19 maart. Ik ben heel blij dat ik nu kan melden dat we (ik) mij ga(an) richten op het vinden van een passende baan. Dat is toch graag wat iedereen wil horen. Dat is wat men kan begrijpen. Dat is concreet en gericht op de toekomst.
Zo ben ik vandaag bij de bedrijfsarts geweest en ook daar kon ik met enige opluchting hetzelfde melden. Wel heb ik uitgebreid uitgelegd wat en hoe ik de afgelopen maanden heb doorgemaakt om te komen op dit punt. Ik heb met name benadrukt dat jullie mij hebben verzekerd dat ik niets moest, maar dat ik het kon laten gebeuren. Ik vind dit erg belangrijk, vooral ook omdat ik er zelf in geloof dat dit beter is, maar ook om de bedrijfsarts te laten zien dat je niet moet opdrijven en pushen. En ik ben het bewijs: het is vanzelf ontstaan. Ik heb zelf mijn punt kunnen bepalen dat we een stap verder gaan zetten. En daar sta ik, volledig, zonder reserves achter.
Verder heb ik uitgelegd hoe ik mijn emoties 'te lijf' ben gegaan: door te voelen. Ik heb daarbij gezegd dat ik veel eerder met jullie in contact had moeten komen en dat, hoe spijtig ook, mijn gesprekken bij de psychologe zonde van de tijd waren

Rodney(re-integratie)

Ik heb met plezier gewerkt aan het samenstellen van mijn onderscheidend CV. Het was een bijzondere ervaring, het vroeg van mij om zorgvuldig stil te staan bij wie ik ben en kritisch te kijken naar dat wat ik wenste weer te geven in mijn CV. Me af te vragen wat essentieel is in mijn manier van werken, in welke omgeving ik tot mijn recht kom en wat het werk is dat ik ambieer. Het was wel even zweten, maar resultaat van dit proces gaf mij vertrouwen en ik voelde ook wel enige trots. Op het moment dat ik ging solliciteren had ik al veel voorwerk gedaan, waardoor ik mij beter kon voorbereiden op het gesprek. De sollicitatiecommissie vond het CV heel duidelijk. Terwijl alles op één A4 stond. Het gesprek ging minder moeizaam en was veel persoonlijker dan ik eerder heb ervaren. Ik kon nu goed antwoord geven op hun vragen. Hiervoor had ik al meerdere sollicitaties verricht, ook wel gesprekken gehad, maar nu kreeg ik een baan.
Voor wat betreft de begeleiding ben ik heel tevreden. Ik heb er een fantastisch CV aan overgehouden en Marja heeft mij de juiste richting gewezen. Ze benaderde mij persoonlijk, kon zich goed inleven in mijn situatie, ze leverde maatwerk en ze liet mij kritisch naar mijzelf kijken.

Inge (re-integratie)

Ik wil graag vermelden dat ik je dankbaar ben voor je advies en ondersteuning de afgelopen maanden. Ik heb mezelf vaak genoeg een schop onder m’n kont moeten geven en wilde niet teveel op jou steunen. Tenslotte moest ik het zelf doen, maar de gedachte dat ik altijd op jou terug kon vallen heeft mij daarbij zeer gesteund. Mede dankzij jou heb ik het er goed vanaf gebracht en heb ik veel geleerd en de afgelopen maanden als een verrijking van mijn leven ervaren en een goede bagage voor de toekomst

Meld je nu aan voor een gratis loopbaanconsult.
Vul onderstaand aanmeldingsformulier in.
Na aanmelding organiseren we binnen twee weken een kennismakingsgesprek.

  Ja ik wil een gratis loopbaanconsult

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw email (verplicht)

  Jouw telefoonnummer (verplicht)

  Jouw vraag of opmerking  de-pers-2